Hartige snijbiet met portobello's

    Hartige snijbiet met portobello's

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke manier om snijbiet te bereiden en het gerecht ziet er ook mooi uit. Ik maak dit vaak als bijgerecht bij het Kerstdiner.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel gemalen rode pepervlokken
    • 1 teen knoflook, geplet en fijngehakt
    • 225 gram portobello paddenstoelen, steeltjes verwijderd en in stukken gesneden
    • 1 prei, fijngehakt
    • 240 ml kippenbouillon
    • 1 bos snijbiet, schoongemaakt en in stukken gesneden
    • 360 gram geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de rode pepervlokken, knoflook, champignons en portobello toe. Bak en roer tot de paddestoelen zacht zijn en hun vocht beginnen te verliezen, 3 tot 5 minuten. Voeg de prei toe en laat verder bakken tot de prei zacht is, ongeveer 5 minuten.
    2. Voeg de kippenbouillon en snijbiet toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Doe een deksel op de pan en laat sudderen totdat de snijbietbladeren zijn geslonken, ongeveer 10 minuten. Haal het deksel van de pan en laat verder koken tot de snijbiet gaar is en het grootste deel van de vloeistof is verdampt, ongeveer 5 minuten. Bestrooi met de Parmezaanse kaas, laat staan ​​tot deze is gesmolten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren