Hartig brood voor gevogeltevulling

    Hartig brood voor gevogeltevulling

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit brood kan worden gebruikt om een hele kip, kalkoen of ander gevogelte mee te vullen.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 eetlepel gist
    • 480 ml warm water (40 tot 45 graden)
    • 50 gram witte suiker
    • 1 eetlepel zout
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 60 ml plantaardige olie
    • 550 gram bloem, of meer indien nodig
    • 2 eetlepels kruidenmix kip
    • 2 eetlepels gedroogd bonenkruid
    • 1 1/2 eetlepel gemalen gedroogde salie
    • 1 eetlepel gedroogde dille (eventueel)
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel gemalen nootmuskaat (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng de gist, warm water, suiker, zout, eieren en plantaardige olie in een grote kom. Meng in een andere kom de bloem, kipkruiden, bonenkruid, salie, dille, peper en nootmuskaat. Klop het bloemmengsel door de natte ingrediënten, ongeveer 1 kopje per keer, tot het deeg glad is, voeg meer bloem toe indien nodig.
    2. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed tot het deeg elastisch en glad is, ongeveer 8 minuten. Vorm het deeg tot een bal en doe het in een met olie ingevette kom. Draai de deegbal rond in de kom om al het deeg met de olie te bedekken, dek de kom af met een doek en laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is in omvang, ongeveer 1 uur.
    3. Vet twee cakevormen in. Maak het deeg plat, kneed het een paar keer om luchtbellen te verwijderen en snijd het deeg in tweeën. Vorm elke helft tot een rol, knijp de naden dicht en doe het deeg in de cakevormen met de naadkanten naar beneden. Bedek de vormen met een doek en laat rijzen tot het deeg verdubbeld is in omvang, 45 minuten tot 1 uur.
    4. Verwarm de oven voor op 190 graden.
    5. Bak de broden tot ze goudbruin zijn, 25 tot 30 minuten; verwijder ze uit de cakevormen en laat afkoelen op roosters.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren