Volkoren haverbrood uit de broodbakmachine

    Volkoren haverbrood uit de broodbakmachine

    19keer bewaard
    3uur10min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Als je van de smaak van havermout houdt zul je dit brood ook vast erg lekker vinden. Havermeel is havermout verpulverd tot meel en kun je kopen bij de natuurvoedingswinkel.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200 gram volkorenmeel
    • 100 gram bloem
    • 50 gram havermeel
    • 2 1/2 theelepel gist
    • 240 ml warm water
    • 2 eetlepels witte suiker
    • 2 eetlepels boter
    • 1/2 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Meng in een kom het volkorenmeel, bloem en havermeel. Meng in een aparte kom de gist, warm water en suiker tot de suiker is opgelost, en laat het gistmengsel staan ​​tot er een schuimlaag vormt op de bovenkant, ongeveer 10 minuten.
    2. Giet het gistmengsel in de broodbakmachine en voeg vervolgens het bloemmengsel toe. Plaats de boter aan een kant van de pan en het zout aan de andere kant van de pan (het bloemmengsel is in het midden). Zet de machine op het programma voor Wit Brood en op Normale tijd en zet de machine aan.
    3. Laat het brood afkoelen op een rooster alvorens te snijden.

    Van de kok

    Als je gist gebruikt om het brood te maken moet je niet teveel havermeel gebruiken. Je kunt maximaal 1/3 van het volkorenmeel vervangen door havermeel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren