Veganistische chili uit de slowcooker

    Veganistische chili uit de slowcooker

    7keer bewaard
    5uur55min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt deze chili aanpassen naar je eigen smaak en voorkeur. Ik gebruik drie verschillende kleuren paprika omdat dat er mooi uitziet, maar je kunt gerust een kleur paprika gebruiken. Ook lekker met champignons.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 groene paprika, fijngesneden
    • 1 rode paprika, fijngesneden
    • 1 gele paprika, fijngehakt
    • 2 uien, gesnipperd
    • 4 tenen knoflook, fijngehakt
    • 285 gram diepvries spinazieblokjes, ontdooid en uitgelekt
    • 165 gram bevroren maïskorrels, ontdooid
    • 1 courgette, in stukjes gesneden
    • 1 gele courgette, in stukjes gesneden
    • 6 eetlepels chilipoeder
    • 1 eetlepel gemalen komijn
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 1 eetlepel gedroogde peterselie
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 2 blikken (van 410 gram) tomatenblokjes met sap
    • 1 blik (425 gram) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 blik (425 gram) kikkererwten, uitgelekt
    • 1 blik (425 gram) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 2 blikjes (van 170 gram) tomatenpuree
    • 1 pot (225 gram) tomatensaus, of meer indien nodig
    • 240 ml groentebouillon, of meer indien nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 5uur10min  ›  Klaar in:5uur55min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de groene, rode en gele paprika, uien en knoflook tot de uien bruin beginnen te worden, 8 tot 10 minuten. Doe het mengsel in een slowcooker. Voeg de spinazie, maïs, courgette, chilipoeder, komijn, oregano, peterselie, zout, peper, tomatenblokjes, zwarte bonen, kikkererwten, kidneybonen en tomatenpuree toe en meng alles goed. Giet de tomatensaus en groentenbouillon over de ingrediënten.
    2. Zet de slowcooker op Laag en kook tot alle groenten gaar zijn, 4 tot 5 uur. Controleer de dikte, als de chili te dik is kun je meer tomatensaus en groentenbouillon toevoegen tot het de gewenste dikte heeft. Kook nog eens 1 tot 2 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren