Romige druivensalade

    Romige druivensalade

    1keer bewaard
    15min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Deze 'salade' ziet er prachtig uit en is een leuk dessert voor speciale gelegenheden of feestjes.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 450 gram zure room
    • 450 gram zachte roomkaas
    • 200 gram suiker
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 1 pak volkorenkoekjes, verkruimeld
    • 600 gram pitloze witte druiven
    • 600 gram pitloze rode druiven
    • 50 gram lichtbruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Klop de zure room, roomkaas, suiker en vanille-extract in een kom met een elektrische mixer op lage snelheid tot het glad is. Verdeel genoeg koekkruimels over de bodem van een glazen kom en bedek met ongeveer 1/3 van het roomkaasmengsel. Verdeel de witte druiven en vervolgens de rode druiven over de kaasvulling. Bewaar een aantal witte en rode druiven om te garneren. Herhaal de lagen nog een aantal keer, eindigend met een laagje roomkaasvulling. Garneer de bovenkant van de salade met basterdsuiker en de bewaarde druiven.
    2. Bedek de salade met plastic folie en zet in de koelkast tot het goed koud is, 30 minuten tot 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren