Gefrituurde augurken

    Gefrituurde augurken

    2keer bewaard
    20min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Een smakelijk hapje of amuse voor mensen die zin hebben in iets nieuws. Lekker met je favoriete sausje om te dippen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 475 ml plantaardige olie om te frituren
    • 360 gram gekruid paneermeel
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 1 ei
    • 240 ml melk
    • 4 grote augurken, in de lengte in vieren gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng het paneermeel, knoflookpoeder, zout, peper en cayennepeper in een kom, zet opzij. Klop de ei en melk in een aparte kom. Dip de augurken in het eimengsel en vervolgens in het paneermeelmengsel tot ze goed bedekt zijn. Dompel de augurken een tweede keer in de ei en het paneermeelmengsel zodat alle stukken augurk dubbel bedekt zijn. Verdeel de augurken in een enkele laag over een bakplaat. Plaats de bakplaat in de vriezer tot het paneermeel stevig is, ongeveer 30 minuten.
    2. Verhit de olie in een frituurpan of grote wokpan tot 175 graden.
    3. Frituur de augurken in de voorverwarmde olie tot ze licht goudbruin zijn, 3 tot 4 minuten. Laat ze uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren