Pittige karbonades

    Pittige karbonades

    3keer bewaard
    20min


    33 personen hebben dit gemaakt

    Deze marinade is makkelijk en snel om te maken, en maakt het vlees heerlijk mals en sappig. De citroensmaak overheerst niet, en door het zuur wordt het vlees nog malser.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 varkenskarbonades of - filetlapjes
    • 120 ml citroensap
    • 120 ml worcestersaus (of ketjap)
    • 120 ml plantaardige olie
    • 1 eetlepel geperste knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de karbonades, citroensap, worcestersaus, plantaardige olie en knoflook in een grote hersluitbare plastic zak en meng alles goed. Knijp zoveel mogelijk overtollige lucht uit de zak als mogelijk. Marineer in de koelkast gedurende 4 tot 24 uur.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    3. Haal de karbonades uit de marinade en leg ze op de barbecue. Gooi de marinade weg.
    4. Gril tot het vlees niet meer roze is van binnen, ongeveer 5 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren