Dipsaus van bonen (foul mudammas)

    Dipsaus van bonen (foul mudammas)

    1keer bewaard
    30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik gekregen van mijn beste vriend die uit Syrië komt. Lekker met pitabrood, olijven, feta en partjes citroen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theelepels olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 blik (425 gram) tuinbonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 blik (425 gram) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
    • 240 ml water
    • 85 gr (1/2 blikje) tomatenpuree
    • 120 ml citroensap
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 3 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel tahin (sesamzaadpasta)
    • 2 theelepels gemalen komijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, bak en roer de ui in de hete olie tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de tuinbonen, kikkererwten en water toe aan de ui en breng aan de kook, roer af en toe. Voeg de tomatenpuree, het citroensap, 1 eetlepel olijfolie, de knoflook, tahin en komijn toe aan het bonenmengsel en roer goed, breng het mengsel terug aan de kook en laat gedurende 5 minuten koken. Haal vervolgens van het vuur.
    2. Giet het mengsel in een blender. Houd het deksel stevig vast met een theedoek en begin voorzichtig te pureren, met behulp van een paar snelle pulsen om de saus in beweging te krijgen voordat je de blender verder laat pureren tot de gewenste dikte.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren