Ovenschotel met kip en lekker veel kaas

    Ovenschotel met kip en lekker veel kaas

    5keer bewaard
    1uur20min


    82 personen hebben dit gemaakt

    Als je van kip cordon bleu houdt dan vind je deze ovenschotel vast ook erg lekker! Om de ovenschotel een wat romige kipsmaak te geven heb ik kippenragout gebruikt om de saus mee te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 375 gram cornflakekruimels (of paneermeel)
    • 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
    • 50 gram boter, gesmolten
    • 10 gekookte kipfilets, in reepjes gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 650 gram geraspte Zwitserse kaas
    • 450 gram gekookte ham, in blokjes gesneden
    • 225 gram verse champignons, in plakjes gesneden
    • 1 bos lente-uien, in stukken gesneden
    • 1 blik (300 gram) kippenragout
    • 230 gram zure room
    • 30 gram boter, gesmolten (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een ovenschaal in.
    2. Meng de kruimels, Parmezaanse kaas en 50 gram gesmolten boter in een grote kom en verspreid vervolgens 2/3 van het kruimelmengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg de helft van de kipfiletreepjes over de kruimelbasis en bestrooi met zout en peper. Bedek met de helft van de Zwitserse kaas, een laag hamblokjes gevolgd door een laag van champignons en lente-ui.
    3. Meng de ragout en zure room in een kom en verdeel het mengsel over de laag lente-ui. Leg de rest van de kipreepjes over de sauslaag, gevolgd door de rest van de Zwitserse kaas. Bedek de ovenschotel met het resterende 1/3 kruimelmengsel. Besprenkel, indien gewenst, met 30 gram gesmolten boter.
    4. Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, verwijder de folie en bak totdat de ovenschotel borrelt, de kaas gesmolten is en de bovenkant bruin is, nog eens 15 minuten.

    Van de kok

    Je kunt ook kant en klare kipreepjes en kant en klare hamblokjes gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren