Sarah's hartige brood en kaas pudding

    Sarah's hartige brood en kaas pudding

    14keer bewaard
    25min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Echt "comfort food"! Een hartige brood en boter pudding gemaakt met eieren en kaas. Ideaal als een lichte avondmaaltijd, of zelfs als een alternatief ontbijt! Optioneel: Voeg gebakken spek, champignons, ham, tomaat of wat je maar kan bedenken toe!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 plakken witbrood
    • 2 plakjes oude kaas (of cheddar)
    • 2 eieren, opgeklopt
    • 30 ml melk
    • Zout en peper
    • 30 gr geraspte kaas naar keus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4.
    2. Maak twee dubbele boterhammen met oude kaas en snij elke sandwich in 4 driehoeken.
    3. Leg de sandwiches in een licht ingevette ovenvaste schaal.
    4. Klop de eieren samen met de melk. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
    5. Schenk het ei-melk mengsel gelijkmatig over de sandwiches.
    6. Pas de hoeveelheden aan indien nodig, maar de sandwiches moeten niet helemaal bedekt worden in ei, maar wel genoeg zodat de sandwich het absorbeert en er wat achterblijft op de bodem van de schaal.
    7. Strooi er geraspte kaas over.
    8. Bak ze in 20 tot 30 minuten, maar controleer regelmatig of de randen niet verbranden. Het hoort aardig wat te rijzen en is een erg lekker licht gerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren