Lekkere ribjes van de barbecue

    (75)
    3 uur 55 minuten

    De ribjes worden op de barbecue geroosterd en vervolgens gebakken in een heerlijke saus van suikerstroop, honing en ketchup.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 dikke varkensribjes
    • 225 ml honing
    • 225 ml ketchup
    • 2 eetlepels suikerstroop (molasse/melasse)
    • 500 ml barbecuesaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur45min  ›  Klaar in:3uur55min 

    1. De barbecue matig heet laten worden.
    2. Een rooster licht invetten. De ribjes 12 minuten op de barbecue leggen en daarbij eenmaal omdraaien. In een ovenschaal leggen.
    3. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. In een grote kom honing, ketchup, suikerstroop en barbecuesaus mengen.
    4. De ribjes in een open schaal gedurende 1 uur bakken. Uit de oven halen en vet afgieten. Een laagje honingsaus geven en de ribjes in ong. 1 1/2 uur gaar bakken.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (75)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties