Zelfgemaakte Italiaanse worst

    Zelfgemaakte Italiaanse worst

    3keer bewaard
    20min


    87 personen hebben dit gemaakt

    Met deze kruidenmix kun je zelf heerlijke Italiaanse worstjes maken. Maar je kunt er ook hamburgers van maken of balletjes voor bijvoorbeeld door de spaghetti.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1.3 kilo half om half gehakt
    • 3 eetlepels rode wijnazijn
    • 1 eetlepel zout
    • 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper
    • 1 1/4 eetlepel gedroogde peterselie
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • 1 eetlepel uienpoeder
    • 1 eetlepel gedroogde basilicum
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • 2 theelepels gemalen rode pepervlokken, of naar smaak
    • 3/4 theelepel gemalen venkelzaad
    • 1/4 theelepel lichtbruine basterdsuiker
    • 1/8 theelepel gedroogde oregano
    • 1/8 theelepel gedroogde tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe het vlees en de rode wijnazijn in een kom. Bestrooi met zout, peper, peterselie, knoflookpoeder, uienpoeder, basilicum, paprikapoeder, rode pepervlokken, venkelzaad, basterdsuiker, oregano en tijm. Kneed tot alle kruiden gelijk verdeeld zijn door het gehakt.
    2. Verdeel het vlees in drieën en vorm tot drie rollen, wikkel elke rol in plastic folie. Doe de verpakte worst in een diepvrieszak om in te vriezen of leg minimaal 12 uur in de koelkast voor je de worst gaat gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren