Muffins met fruit en walnoten

    Muffins met fruit en walnoten

    6keer bewaard
    55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    In deze muffins gaat geen ei, gist of suiker en ze zijn daardoor minder vet, maar wel lekker zacht. Lekker als snack bij de koffie of bij het ontbijt.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 240 ml water
    • 120 ml honing
    • 150 gram dadels, zonder pit en in stukjes gesneden
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 sinaasappelen, de geraspte schil en het sap
    • 3 Granny Smith appels, geschild, klokhuis verwijderd en geraspt
    • 160 gram pitloze witte druiven, in stukjes gesneden
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 60 gram gehakte walnoten
    • 300 gram zelfrijzend bakmeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet 18 muffinvormpjes in of bekleed een muffin bakvorm met papieren vormpjes.
    2. Meng het water, honing, dadels en baksoda in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de dadels zacht zijn, ongeveer 2 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen. Als het mengsel is afgekoeld doe je het in een mengkom en voeg de rasp en sap van de sinaasappelen, de geraspte appels, druiven, kaneel en walnoten toe, meng alles goed. Meng de bloem erdoor en lepel het beslag in de ingevette vormpjes.
    3. Bak tot de muffins stevig zijn en de bovenkant goudbruin is, 25 tot 30 minuten.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren