Hongaarse goulash, de enige echte

    Hongaarse goulash, de enige echte

    10keer bewaard
    2uur55min


    60 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept maakten mijn moeder en oma altijd vroeger, en het is de enige manier waarop ik tegenwoordig goulash bereid! Ook lekker met aardappelpuree in plaats van noedels.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • olie of boter om in te vetten
    • 450 gram runderstoofvlees, in blokjes gesneden
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 360 ml water
    • 120 ml ketchup
    • 3 eetlepels worcestersaus (of ketjap)
    • 3/4 theelepel witte azijn
    • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
    • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel mosterdzaad
    • 450 gram eiernoedels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur45min  ›  Klaar in:2uur55min 

    1. Vet een grote pan in met olie of boter, zet de pan op middelhoog vuur en bak het vlees in de pan tot de blokjes volledig bruin zijn aan alle kanten, 5 tot 7 minuten. Voeg de uien toe en bak en roer tot de uien zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten. Voeg het water, ketchup, worcestersaus, azijn, basterdsuiker, paprikapoeder, zout en mosterdzaad toe aan het vlees en uimengsel. Doe een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het mengsel sudderen tot het vlees gaar is, ongeveer 2 1/2 uur.
    2. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de noedels tot ze al dente zijn, ongeveer 5 minuten; giet af en laat uitlekken. Serveer de goulash over de noedels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren