Karbonades met abrikozen

    Karbonades met abrikozen

    2keer bewaard
    35min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Deze karbonades met abrikozen en honing zijn zo lekker en makkelijk om te maken. Ik eet ze met asperges of sperziebonen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 varkenskarbonades of - filetlapjes
    • zeezout en gemalen peper naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 eetlepels honing
    • 4 verse abrikozen, ontpit en in partjes gesneden
    • 3 tenen knoflook, fijngehakt, of naar smaak
    • 1 theelepel gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de karbonades aan beide kanten goed bruin, ongeveer 5 minuten per kant.
    2. Voeg de honing, abrikozen en knoflook toe, doe een deksel op de pan en laat sudderen tot het vlees gaar is, ongeveer 8 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet minstens 70 graden aangeven. Bestrooi met peterselie en serveer de karbonades overgoten met de abrikozen en vloeistof uit de pan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren