Linzen uit de oven met honing

    Linzen uit de oven met honing

    2keer bewaard
    1uur40min


    43 personen hebben dit gemaakt

    Zelfs als je niet zo dol bent op linzen zul je dit gerecht lekker vinden. Ik eet het meestal met rijst, en als je de kippenbouillon vervangt door groentebouillon heb je een heerlijk vegetarisch gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gram gedroogde linzen
    • 1 klein laurierblad
    • 480 ml water
    • 850 ml kippenbouillon
    • 2 theelepels zout
    • 1 theelepel mosterdzaadjes
    • 1/4 theelepel gemalen gember
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 80 gram gesnipperde ui
    • 240 ml water
    • 120 ml honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Doe de linzen, het laurierblad, 480 ml water, kippenbouillon en zout in een braadslee, meng goed en breng het mengsel aan de kook. Doe een deksel op de pan, zet het vuur lager en laat de linzen 30 minuten sudderen. Verwijder het laurierblad.
    2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    3. Doe de mosterdzaadjes, gember, sojasaus, ui en 240 ml water in een kom, meng goed en roer het mengsel door de linzen. Besprenkel het mengsel met de honing. Doe het deksel terug op de pan.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de linzen gaar zijn, ongeveer 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren