Karbonades met honing-hoisinsaus

    Karbonades met honing-hoisinsaus

    1keer bewaard
    55min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke karbonades uit de oven met een Oosterse saus.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 karbonades
    • 60 ml oestersaus
    • 3 eetlepels Dijon mosterd
    • 3 eetlepels hoisinsaus
    • 2 eetlepels geraspte verse gember
    • 3 eetlepels honing, of naar smaak
    • 1 1/2 eetlepel sojasaus
    • 2 bossen lente-uien, in grote stukken gesneden
    • 1 1/2 theelepel maïzena, of naar wens
    • 1 eetlepel water
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Doe de oestersaus, mosterd, hoisinsaus, gember, honing en sojasaus in een kom en meng goed, voeg vervolgens de lente-uien toe. Verspreid ongeveer 1/4 van het mengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg de karbonades in de saus en giet de rest van de saus over de karbonades, zorg dat ze volledig bedekt zijn met de saus.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat de karbonades niet meer roze zijn van binnen, 30 tot 40 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden aangeven. Bedruip het vlees een of twee keer tijdens het bakken.
    4. Giet de vloeistof uit de ovenschaal in een steelpan. Zet de gril van de oven aan en gril de karbonades totdat ze gekarameliseerd en bruin zijn, 1 tot 2 minuten.
    5. Klop de maïzena met het water in een kleine kom en voeg toe aan de vloeistof uit de ovenschaal. Zet de steelpan op middelhoog vuur en breng de saus aan de kook, klop continu tot je een dikke saus hebt, 1 tot 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de saus met de karbonades.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren