Volkoren haverbrood met honing en macadamianoten

    Volkoren haverbrood met honing en macadamianoten

    7keer bewaard
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is een goede reden om je broodbakmachine weer eens af te stoffen en te gebruiken!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 360 ml warm water (46 ° C)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 1/2 eetlepel honing
    • 1 theelepel zout
    • 135 gram havermeel
    • 375 gram bloem
    • 4 theelepels seitan (verkrijgbaar bij de toko)
    • 110 gram macadamianoten, gemalen
    • 2 eetlepels instant gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Meng het water, olijfolie, honing en zout in een broodbakmachine. Doe het havermeel, bloem, seitan en de gemalen macadamianoten in een grote kom en meng alles goed. Strooi het bloemmengsel over het watermengsel in de broodbakmachine en zorg ervoor dat het water is bedekt. Maak twee inkepingen in het bloemmengsel en doe 1 eetlepel gist in elk inkeping.
    2. Selecteer de instelling voor snel bakken voor een brood van 900 gram op de broodbakmachine en druk op start.

    Van de kok

    Als je geen broodbakmachine hebt kun je dit brood ook in de oven bakken. Doe het water, honing en gist in een kom en laat 10 minuten staan. Voeg vervolgens zout en de droge ingrediënten toe. Kneed goed en laat het deeg rijzen. Bak gedurende 1 uur in de oven op 180 graden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren