Gevulde kipfilets met een honingmosterdsaus

    Gevulde kipfilets met een honingmosterdsaus

    6keer bewaard
    55min


    52 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk en supermakkelijk! Lekker met gepofte aardappelen en broccoli.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 4 plakjes ham
    • 85 gram geraspte mozzarella
    • 180 ml honing
    • 60 ml pittige mosterd
    • 60 ml gewone mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een ovenschaal in.
    2. Leg een kipfilet op een werkvlak. Snij met een scherp mes horizontaal aan een kant door de kip tot ongeveer 1 cm aan de andere kant. Open de twee zijden en spreid ze uit als een open boek. Leg een plakje ham en ongeveer 2 1/2 eetlepel geraspte mozzarella op een zijde van de kipfilet, klap dicht en zet vast met cocktailprikkers. Leg de kipfilets in de ovenschaal.
    3. Meng in een kom de honing en mosterd en giet het mosterdmengsel over de kipfilets. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de kip niet meer roze is van binnen, ongeveer 40 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet minstens 74 graden aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren