Honingcake met sinaasappelglazuur

    Honingcake met sinaasappelglazuur

    3keer bewaard
    1uur25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk dessert om te eten tijdens Rosj Hasjana (joods nieuwjaar).

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 gram bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • snufje zout
    • 1 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 120 ml plantaardige olie
    • 200 gram suiker
    • 240 ml honing
    • 4 eieren
    • 240 ml koude koffie
    • 1 appel, geschild, klokhuis verwijderd en geraspt (eventueel)
    • 60 gram gehakte walnoten
    • 60 gram boter
    • 135 gram suiker
    • 80 ml sinaasappelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een ovenschaal in.
    2. Doe de bloem, bakpoeder, baksoda, zout, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel in een kom en meng alles goed. Roer in een aparte grote kom de plantaardige olie, 200 gram suiker en honing, voeg de eieren een voor een toe, meng ieder ei goed door het beslag voor je een nieuw ei toevoegt. Voeg het bloemmengsel toe, afgewisseld met de koffie, in verschillende toevoegingen. Meng, indien gewenst, de geraspte appel erdoor .
    3. Doe het beslag in de ingevette ovenschaal en strooi de walnoten erover. Bak in de voorverwarmde oven totdat de cake terugveert als deze lichtjes wordt ingedrukt met een vinger, ongeveer 1 uur. Laat de cake afkoelen tot hij warm is, ongeveer 15 minuten.
    4. Smelt in een kleine steelpan de boter en voeg 135 gram suiker en de sinaasappelsap toe en klop tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook en haal van het vuur, blijf kloppen. Giet het glazuur over de warme cake.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren