Pittig en zoet maïsbrood

    Pittig en zoet maïsbrood

    1keer bewaard
    40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ik had wat verse ananas over en heb toen deze variant op maïsbrood bedacht. Ik heb een kant en klare mix om maïsbrood mee te maken gebruikt. De peper maakt het brood lekker pittig.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 groene (jalapeno) peper
    • 210 gram mix voor maïsbrood of muffins
    • 1 losgeklopt ei
    • 80 ml melk
    • 165 gram verse ananas, geschild en in stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de gril van de oven voor en plaats een ovenrooster ongeveer 15 cm van de warmtebron. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Draag handschoenen als je met de peper aan de slag gaat. Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder de steel en zaden en leg de peper met de gesneden kant naar beneden op de bakplaat. Bak de peper onder de voorverwarmde gril tot het vel van de peper zwart is en blaren heeft, ongeveer 5 minuten. Doe de zwarte peper in een kom en sluit goed af met plastic folie. Laat de peper stomen terwijl hij afkoelt, ongeveer 10 minuten. Als de peper eenmaal afgekoeld is verwijder je het vel en snij de peper in stukken.
    2. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een ovenschaal in.
    3. Doe de broodmix, ei en melk in een kom en meng alles goed. Voeg de ananas en peper toe. Schep het beslag in de ingevette ovenschaal.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is en een cocktailprikker ingevoegd in het midden er schoon uitkomt, ongeveer 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren