Pittige perzikentaart

    Pittige perzikentaart

    1keer bewaard
    1uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze taart is een perfecte combinatie van pittig (de peper) en zoet (de perziken).

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 190 gram bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 130 gram koude ongezouten boter, in blokjes gesneden
    • 3 eetlepels ijskoude perziknectar, of zoveel als nodig
    • 4 grote verse perziken - geschild, ontpit en in stukjes gesneden
    • 6 grote verse perziken - geschild, ontpit en in plakjes gesneden
    • 3 rode (habanero) pepers, zonder zaadjes en in stukjes gehakt (draag handschoenen), of naar smaak
    • 40 gram bloem
    • 200 gram suiker
    • 60 gram zachte ongezouten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Doe 190 gram bloem en het zout in de kom van een keukenmachine en puls een of twee keer kort om te mengen. Voeg 130 gram ongezouten boter toe en puls 4 of 5 keer, een paar seconden per keer, tot het mengsel grof kruimelig is. Zet de machine weer aan en voeg de perziknectar toe aan het deeg, 1 eetlepel per keer, tot het deeg veranderd is in een kruimelige massa. Doe het deeg in een kom, vorm tot een bal en wikkel in plastic folie. Zet het deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    3. Doe de de 4 in stukjes gesneden perziken in de keukenmachine en meng tot een puree, ongeveer 1 minuut. Voeg de stukjes peper toe, 1 theelepel per keer, en pureer tot een gladde massa. Doe de resterende 6 perziken (die je in plakken hebt gesneden) in een kom en meng voorzichtig met de peperpuree.
    4. Meng in een kom 40 gram bloem, de suiker en 60 gram zachte ongezouten boter tot het een kruimelig mengsel is; zet apart.
    5. Haal het deeg uit de koelkast, snij het deeg in tweeën en rol elke helft tot een cirkel van ongeveer 25 centimeter in diameter. Doe een deegcirkel in een taartvorm. Giet de perzik-pepervulling over de taartbodem en bestrooi met het kruimelige bloem-suikermengsel. Plaats de bovenste deegcirkel op de taart en kneed met een vork de randen aan elkaar. Snijd een aantal gleuven in de bovenkant zodat stoom kan ontsnappen.
    6. Bak in de voorverwarmde oven tot de korst goudbruin is en de vulling borrelt en dikker is, ongeveer 50 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren