Zelfgemaakte hummus

    Zelfgemaakte hummus

    4keer bewaard
    1uur15min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze hummus heb ik gemaakt van kikkererwten en sojabonen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 150 gram gedroogde kikkererwten
    • 45 gram gedroogde sojabonen
    • 1 laurierblad
    • 1 ui, in vieren gesneden
    • 240 ml groentebouillon
    • 720 ml water
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1 citroen, het sap
    • 2 eetlepels sojasaus
    • snufje zwarte peper naar smaak
    • 60 gram tahin (sesampasta)
    • 15 gram gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Spoel de kikkererwten en sojabonen af en doe ze in een snelkookpan, samen met het laurierblad en de ui. Voeg groentebouillon en voldoende water toe om de bonen te bedekken met 2.5 cm vloeistof (of volg de instructies uit de gebruiksaanwzijzing voor de minimale vereiste hoeveelheid vloeistof).
    2. Sluit de deksel en zet de pan op hoge druk, zet het vuur laag en kook op hoge druk gedurende 1 uur. Laat de druk op natuurlijke wijze afnemen.
    3. Giet de bonen af ​​en bewaar het vocht. Doe de bonen in de kom van een keukenmachine. Voeg de knoflook, het citroensap, sojasaus, peper en tahin toe en pureer tot een glad geheel. Indien gewenst voeg je wat kookvocht toe om de hummus dunner te maken. Schep het mengsel in een kom en meng de peterselie erdoor.

    Van de kok

    Als je geen snelkookpan hebt laat je de kikkererwten en sojabonen een nachtje weken in water. Breng de bonen, ui en laurierblad de volgende dag aan de kook, zet het vuur lager en laat ongeveer twee uur sudderen, tot de bonen helemaal zacht zijn. Ga dan verder met de rest van het recept.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    5

    1 van de ingredienten die onmisbaar is in hummus is olijfolie, sojasaus hoort er beslist NIET in, hoe fusion je ook kookt of hoe je fantasie ook op hol geslagen is! - 10 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren