Icecream cupcakes

    Icecream cupcakes

    1keer bewaard
    8uur40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Het kost even wat tijd maar deze cupcakes zijn ontzettend makkelijk om te maken. Je kunt de cakemix, ijs en topping kiezen die je zelf het lekkerste vindt.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 1 pak (520 gram) mix voor chocoladecake
    • 300 ml water
    • 80 ml plantaardige olie
    • 3 eieren
    • 1 bak (1.4 liter) vanille-ijs, verzacht
    • 450 gram cupcake topping chocolade (bijvoorbeeld van Dr. Oetker)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 8uur in de diepvries  ›  Klaar in:8uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een muffin bakvorm met 24 muffin of cupcake vormpjes.
    2. Roer de cakemix, water, olie en eieren in een grote kom tot een vochtig deeg. Klop het deeg met een mixer op medium snelheid of met de hand gedurende 2 minuten. Doe 2 eetlepels beslag in elk cupcake vormpje. Bak in de voorverwarmde oven totdat een cocktailprikker ingevoegd in een cupcake er schoon uitkomt, ongeveer 8 tot 10 minuten. Als de cupcakes volledig zijn afgekoeld dek je ze af en doe je ze ongeveer 4 uur in de vriezer, tot ze hard zijn.
    3. Schep ongeveer 120 ml ijs in elk vormpje en verdeel het ijs voorzichtig over het vormpje. Dek opnieuw af en zet terug in de vriezer tot de cupcakes bevroren zijn, ongeveer 4 uur. Bedek de cupcakes met de kant en klare chocoladetopping.

    Van de kok

    Volg de gebruiksaanwijzing die op het pak van de cakemix staat, misschien hoeven er dan minder eieren in het beslag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren