Chocolademousse met Baileys

    Chocolademousse met Baileys

    6keer bewaard
    45min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke lichte mousse met een vleugje alcohol, een perfecte afsluiter van een speciaal etentje.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 eieren, gesplitst
    • 100 gram suiker
    • 240 ml gekoelde slagroom
    • 3 1/2 eetlepel Ierse roomlikeur (zoals Baileys)
    • 225 gram chocolade, in stukjes gebroken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:45min 

    1. Klop in een mengkom de eidooiers en suiker met een elektrische mixer ingesteld op medium snelheid tot een licht en romig geheel, ongeveer 5 minuten.
    2. Klop met schone kloppers de room in een kom die niet van plsatic is op medium snelheid tot de slagroom luchtig is en stijve pieken heeft. Klop met een rubberen spatel of garde 1/3 van het dooiermengsel door de slagroom. Roer de spatel voorzichtig door het midden van de kom en dan langs de zijkanten van de kom, herhaal tot alles volledig is opgenomen. Voeg de rest van het eidooiermengsel en vervolgens de roomlikeur toe, meng tot alles is opgenomen.
    3. Verwarm de chocola in de magnetron in een magnetronbestendige kom op lage stand tot de chocola gesmolten is, roer om eventuele klontjes op te lossen. Voeg voorzichtig de gesmolten chocolade toe aan het roommengsel en roer als voorheen, houd het mengsel zo luchtig mogelijk.
    4. Klop met schone kloppers de eiwitten op medium-hoge snelheid in een kom die niet van plastic is tot stijve pieken; voeg voorzichtig de eiwitten toe aan het chocolademengsel tot alles is opgenomen. Schep de mousse in aparte dessertbakjes of -glazen en zet gedurende 4 tot 6 uur in de koelkast.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren