Doe het spek in een grote, diepe koekenpan en bak op middelhoog vuur, draai af en toe, totdat het spek gelijkmatig bruin is, ongeveer 10 minuten. Verwijder het spek met een schuimspaan, laat bakvet in de pan zitten.
Bestrooi het lamsvlees met zout en peper en braad het vlees goed op middelhoog vuur in verschillende porties in het bakvet. Doe de pan niet te vol, anders wordt de lam niet bruin. Zet het lamsvlees opzij. Doe de selderij, fijngehakte wortel, rode ui, knoflook, rozemarijn, tijm en oregano in het bakvet en bak tot de ui zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten. Giet bijna al het bier in de pan maar bewaar ongeveer 60 ml in een kleine kom en zet opzij. Breng het mengsel aan de kook en kook totdat het bier met ongeveer de helft is afgenomen, ongeveer 10 minuten. Schraap eventuele bruine stukjes los van de bodem en laat ze oplossen in de vloeistof.
Doe het spek en lamsvlees terug in de pan, voeg de tomatenblokjes met hun sap erbij en giet voldoende bouillon in de pan om alles te bedekken. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat gedurende 1 uur en 45 minuten sudderen. Voeg dan de gort toe en laat nog eens 15 minuten sudderen. Voeg de rode aardappelen, gesneden wortelen, koolraap en champignons toe en laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn, ongeveer 30 minuten.
Om de stofpoot iets dikker te maken klop je 3 eetlepels bloem door het bewaarde bier tot een glad mengsel, voeg dit mengsel vervolgens toe aan de stoofpot en laat 5 minuten sudderen tot de stoofpot dikker is geworden.