Ierse tulbandcake

    Ierse tulbandcake

    4keer bewaard
    1uur15min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor een Ierse tulbandcake dat ik heb gekregen van mijn Ierse overgrootmoeder.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gram boter
    • 225 gram zachte roomkaas
    • 6 grote eieren, op kamertemperatuur
    • 400 gram suiker
    • 2 eetlepels bloem
    • 250 gram zelfrijzend bakmeel
    • snufje gemalen foelie (of nootmuskaat)
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 45 ml Ierse whiskey

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet en bebloem een ​​tulbandvorm in.
    2. Klop de boter en roomkaas met een elektrische mixer in een grote kom tot een licht en luchtig geheel. Klop de suiker erdoor en meng goed. Het mengsel moet duidelijk lichter zijn van kleur. Voeg de eieren een voor een toe, meng elk ei goed door het botermengsel voordat je een nieuw ei toevoegt. Voeg de 2 eetlepels bloem toe samen met het laatste ei. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng goed, en voeg vervolgens de foelie, vanille en whiskey toe. Giet het beslag in de tulbandvorm.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een cocktailprikker ingevoegd in het midden er schoon uitkomt, ongeveer 1 uur. Laat gedurende 10 minuten afkoelen in de tulbandvorm voordat je de cake volledig laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    te lekker voor woorden jami je moet er als laatst jam op doen - 26 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren