Iers stoofpotje met bier

    Iers stoofpotje met bier

    14keer bewaard
    8uur25min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Dit stoofpotje met rundvlees is extra lekker omdat je er Iers bier aan toevoegt. Lekker met knapperig (stok)brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blikje of flesje (350 ml) Iers stout bier (zoals Guinness)
    • 1 blik (300 gram) champignonragout
    • 1 zakje (30 gram) droge uiensoep mix
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 1.1 kilo runderstoofvlees
    • snufje zout en gemalen zwarte peper
    • 285 gram babyworteltjes
    • 450 gram kleine rode aardappelen, doormidden gesneden
    • 3 stengels selderij, in stukken gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur25min 

    1. Doe het bier, champignonragout, uiensoep mix, ui en knoflook in een slowcooker. Breng het rundvlees op smaak met zout en peper en plaats het in de slowcooker. Verdeel de wortelen en aardappelen rond het vlees.
    2. Kook op de lage stand gedurende 6 uur en voeg vervolgens de selderij toe. Laat verder koken tot het vlees makkelijk uit elkaar valt en de aardappelen zacht zijn, nog eens ongeveer 2 uur. Serveer het vlees en de groenten met de resterende jus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    marcoh61
    van
    0

    als je het recept volgt staat dat je het vlees rauw in de slowcooker moet doen, na 8 uur is het nog steeds niet zacht dus voortaan eerst even aanbraden !!!!! - 05 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren