Cupcakes gevuld met vanillepudding

    Cupcakes gevuld met vanillepudding

    16keer bewaard
    1uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke lichte en luchtige cupcake gevuld met vanillepudding, een leuke variant op de traditionele cupcake.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 280 gram bloem
    • 300 gram suiker
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 100 gram plantaardig bakvet
    • 3 eiwitten
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 240 ml melk
    • 1 zakje (30 gram) mix voor vanillepudding
    • 475 ml magere melk
    • 1 bus (200 gram) slagroom light
    • 12 aardbeien, of zoveel als nodig, in dunne plakjes gesneden
    • 24 verse bosbessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed 24 cupcake vormpjes met papieren vormpjes. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote mengkom.
    2. Voeg het plantaardig bakvet toe en meng tot een kruimelig beslag, voeg vervolgens de eiwitten, vanille-extract en 240 ml melk toe en meng tot een glad beslag. Schep het beslag in de papieren cupcake vormpjes, vul de vormpjes voor ongeveer 2/3 vol.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een cocktailprikker ingevoegd in het midden van een cupcake er schoon uitkomt, 22 tot 26 minuten. Laat de cupcakes volledig afkoelen.
    4. Klop in een kom de puddingmix en 475 ml magere melk totdat de pudding dikker is, ongeveer 2 minuten. Laat 5 minuten staan om nog dikker te laten worden. Doe de pudding in een spuitzak met een middelgrote spuitmond.
    5. Steek een klein mesje tot ongeveer 3/4 naar beneden in de cupcake en verwijder de kern. Gebruik de spuitzak om het gat te vullen met pudding. Glaceer de bovenkant van de gevulde cupcakes met de slagroom, verspreid de slagroom in een gladde laag.
    6. Plaats een bosbes in het midden van elke cupcake. Leg 5 plakjes aardbei rond de bosbes met de puntige uiteinden naar buiten zodat je een stervorm maakt. Bewaar in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren