Italiaanse karbonades van de barbecue

    (163)

    Met deze heerlijke saus worden je karbonades lekker smeuïg en zacht van binnen.


    82 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 varkenskarbonades
    • 180 ml balsamico
    • 120 ml ketchup
    • 55 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel worcestersaus (of ketjap)
    • 1 eetlepel mosterd
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de balsamico, ketchup, basterdsuiker, knoflook, worcestersaus, mosterd, 1/2 theelepel zout en 1/2 theelepel zwarte peper in een pan op middellaag vuur en laat de saus 20 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat 5 minuten staan.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    3. Bestrooi beide zijden van de karbonades met zout en peper. Bestrijk de karbonades vervolgens met de saus uit de pan.
    4. Gril de karbonades op de voorverwarmde barbecue tot het vlees niet meer roze is van binnen, ongeveer 5 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden aangeven. Haal de karbonades van de barbecue en laat ze 3 minuten rusten voordat je ze serveert met de overgebleven saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (163)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren