Italiaanse karbonades van de barbecue

    Italiaanse karbonades van de barbecue

    3keer bewaard
    30min


    80 personen hebben dit gemaakt

    Met deze heerlijke saus worden je karbonades lekker smeuïg en zacht van binnen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 varkenskarbonades
    • 180 ml balsamico
    • 120 ml ketchup
    • 55 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel worcestersaus (of ketjap)
    • 1 eetlepel mosterd
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de balsamico, ketchup, basterdsuiker, knoflook, worcestersaus, mosterd, 1/2 theelepel zout en 1/2 theelepel zwarte peper in een pan op middellaag vuur en laat de saus 20 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat 5 minuten staan.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    3. Bestrooi beide zijden van de karbonades met zout en peper. Bestrijk de karbonades vervolgens met de saus uit de pan.
    4. Gril de karbonades op de voorverwarmde barbecue tot het vlees niet meer roze is van binnen, ongeveer 5 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden aangeven. Haal de karbonades van de barbecue en laat ze 3 minuten rusten voordat je ze serveert met de overgebleven saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren