Italiaanse ribeye

    Italiaanse ribeye

    4keer bewaard
    30min


    52 personen hebben dit gemaakt

    Ribeye van de barbecue met een heerlijke Italiaanse marinade.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 3 ribeye steaks
    • 10 tenen knoflook, grof gehakt
    • 1 eetlepel fijngesneden verse oregano
    • 1 eetlepel gehakte verse basilicum
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • 1 theelepel gehakte verse rozemarijn
    • 1 eetlepel zeezout
    • 120 ml olijfolie
    • 2 eetlepels balsamico
    • 1 theelepel witte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de knoflook, oregano, basilicum, peterselie, rozemarijn en zout in een vijzel of een kleine kom en pureer tot een grove pasta. Roer de olijfolie, balsamico en witte peper erdoor en meng alles goed. Doe de helft van het mengsel in een aparte kleine kom en zet opzij. Verdeel de resterende helft van het kruidenmengsel over de steaks. Laat 1 uur marineren.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    3. Gril de steaks op de voorverwarmde barbecue gedurende 7 minuten, draai ze om en bestreik met de bewaarde marinade. Gril nog eens 7 minuten of tot de steaks de gewenste mate van gaarheid hebben.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren