Hartige taart met spinazie en Italiaanse worst

    Hartige taart met spinazie en Italiaanse worst

    2keer bewaard
    2uur5min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke hartige taart met het vlees uit een Italiaans worstje. Lekker met een simpele salade en een goed glas wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 recept deeg voor een hartige taart
    • 225 gram rundergehakt
    • 225 gram milde of pittige Italiaanse worst, buitenkant verwijderd
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 110 gram gehakte rode paprika
    • 285 gram gesneden verse champignons
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 1 blikje (170 gram) tomatenpuree
    • 300 ml water
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 285 gram bevroren spinazieblokjes, ontdooid en goed uitgelekt
    • 250 gram halfmagere ricotta
    • 180 gram geraspte mozzarella, apart te verwerken
    • 180 gram tomaten, zonder zaadjes en in stukken gesneden
    • 1 potje (170 gram) gesneden zwarte olijven, uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Doe het taartdeeg in een taartvorm en druk de randen van de korst aan met een vork om het deeg goed in de taartvorm te krijgen. Dek losjes af met plasticfolie en zet in de koelkast.
    2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het gehakt, worst en een teentje fijngehakte knoflook toe. Bak en roer het vlees rul. Laat het vlees uitlekken en gooi het overtollige vet weg. Voeg de ui, rode paprika en champignons toe en bak, onder regelmatig roeren, tot de ui zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten. Voeg de rest van de knoflook toe en bak gedurende 30 seconden.
    3. Roer de tomatenpuree, water, zout, basilicum en oregano erdoor en breng de saus aan de kook. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat gedurende 10 minuten sudderen. Haal van het vuur en zet apart.
    4. Verwarm de oven voor op 230 graden.
    5. Bekleed de gekoelde taartbodem met een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie. Bak de taartbodem gedurende 9 minuten. Verwijder de folie en bak totdat de onderkant van de korst stevig is, ongeveer 7 minuten. Haal uit de oven en zet apart. Verlaag de oventemperatuur tot 175 graden.
    6. Meng de spinazie, ricotta en 60 gram mozzarella. Schep de vulling in de taartkorst. Bedek met het vleesmengsel. Bedek de randen van de taartkorst met folie om te voorkomen dat de rand te bruin wordt, zet de taart op een bakplaat en bak gedurende 45 minuten.
    7. Haal de taart uit de oven. Bedek het vleesmengsel met de rest van de mozzarella, gehakte tomaten en plakjes olijven. Zet terug in de oven en bak tot de kaas gesmolten is, ongeveer 10 minuten. Laat 10 minuten staan ​​alvorens op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren