Lasagne met bechamelsaus en worst

    Lasagne met bechamelsaus en worst

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur55min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb magere ricotta en mozzarella en halfvolle melk gebruikt in dit recept zodat de lasagne iets minder vet is, je zult geen verschil proeven.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • olie of boter om in te vetten
    • 225 gram vlees uit varkenssaucijsjes (snij de worst open)
    • 45 gram boter
    • 3 eetlepels bloem
    • 475 ml halfvolle melk
    • 1 snufje zout
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • 1 ei
    • 425 gram halfvolle ricotta
    • 1 eetlepel gedroogde peterselie
    • 2 potten (van 680 gram) rode pastasaus (marinara), apart te verwerken
    • 225 gram lasagnebladen, apart te verwerken
    • 70 gram champignons, in stukjes gesneden, apart te verwerken
    • 450 gram halfvolle mozzarella, in stukken gescheurd, apart te verwerken
    • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur25min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een grote ovenschaal in met olie of boter
    2. Doe het vlees uit de worst in een koekenpan op matig vuur en bak tot het vlees bruin en rul is, ongeveer 10 minuten. Giet de worst af en zet apart.
    3. Om de bechamelsaus te maken smelt je de boter in een pan op middelhoog vuur en klop de bloem erdoor. Laat de bloem en boter koken tot het licht en schuimig is, ongeveer 2 minuten, blijf kloppen en voeg vervolgens de melk toe, een beetje bij beetje. Voeg het zout en nootmuskaat toe en laat de saus sudderen, blijf kloppen tot de saus dik is, ongeveer 10 minuten. Verwijder de saus van het vuur en zet opzij.
    4. Klop in een kom de eieren, roer de ricotta en de peterselie erdoor en meng alles goed.
    5. Om de lasagne te maken giet je ongeveer 360 ml pastasaus op de bodem van de ovenschaal en bedek de saus vervolgens met voldoende lasagnebladen, laat de bladen overlappen indien nodig. Bedek de bladen met 1/3 van het ricottamengsel, gevolgd door 1/3 van de gebakken worst, 1/3 van de champignons, 1/4 van de bechamelsaus, 350 gram mozzarella, 10 gram Parmezaanse kaas en 240 ml pastasaus. Herhaal de lagen nog twee keer, eindigend met een laatste laag van de lasagnebladen overgoten met een laagje pastasaus, bechamelsaus, de resterende mozzarella en de resterende Parmezaanse kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
    6. Bak in de voorverwarmde oven tot de lasagne gaar is en borrelt, ongeveer 1 uur. Verwijder de folie en bak tot de kaaslaag bovenop bruin is, ongeveer 5 minuten. Laat de lasagne gedurende 10 minuten staan ​​alvorens te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren