Sinaasappelbroodjes

    Sinaasappelbroodjes

    9keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Sinaasappelbroodjes, gebaseerd op een recept voor cinnamon rolls. Lekker zacht op basis van bloemdeeg met wat geraspte sinaasappelschil, boter en een suikervulling. Een heerlijk recept voor feestjes - iedereen is er dol op!

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 3 eetlepels droog gist
    • 160 ml warm water (45°C)
    • 250 gr boter, in klontjes
    • 100 gr suiker
    • 2 theelepels zout
    • 200 ml warme melk
    • 2 eieren, licht geklopt
    • 750 gr bloem
    • 200 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr suiker
    • 3 eetlepels geraspte sinaasappelschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een kleine kom gist in water laten oplossen en in ong. 10 minuten romig laten worden. Klontjes boter, zout en 100 gr suiker in een grote kom mengen. De hete melk erdoor roeren tot de boter gesmolten is. Lauw laten worden.
    2. Gist, eieren en bloem met het melkmengsel tot een plakkerig deeg vormen. Een grote kom licht met olie invetten en daarin het deeg een olielaagje geven. Met een vochtige doek afdekken en 8 uur of een nacht in de koelkast laten rijzen.
    3. 2 - 2 1/2 uur voor het bakken het deeg uit de koelkast halen en in tweeën delen. Elk deel op een bebloemd oppervlak tot een 6 mm dikke rechthoek uitrollen.
    4. De boter op kamertemperatuur, 200 gr suiker en sinaasappelrasp in een kom mengen. Over het deeg uitsmeren en het deeg vanuit lengterichting oprollen. Snijd de rol met dun keukendraad (of een scherp mes) in plakjes van 2 1/2 cm. Een bakvorm voor muffins invetten en de plakken tot dubbel volume laten rijzen.
    5. In 10-15 minuten in de voorverwarmde oven (200°C/gasstand 6) goudbruin bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren