Gevulde champignons met groene pepers

    Gevulde champignons met groene pepers

    4keer bewaard
    55min


    133 personen hebben dit gemaakt

    Mijn man is dol op gevulde pepers en ik ben dol op gevulde champignons, dus heb ik dit recept bedacht!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 plakjes spek
    • olie of boter om in te vetten
    • 1 1/2 theelepel olijfolie
    • 8 champignons, stelen verwijderd en gehakt, bewaar de hoedjes
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 1 groene peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
    • 85 gram zachte roomkaas
    • 3 eetlepels geraspte (jong) belegen kaas
    • zeezout naar smaak
    • gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Doe het spek in een grote, diepe koekenpan en bak op middelhoog vuur, draai af en toe, totdat het spek gelijkmatig bruin is, ongeveer 10 minuten. Verwijder het spek en leg de spekplakjes op een met keukenpapier beklede plaat. Verkruimel het spek als het afgekoeld is.
    2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met olie of boter.
    3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte champignonstengels, knoflook en pepers toe, bak en roer tot de champignons zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Doe het champignonmengsel in een kom en roer de roomkaas, geraspte kaas en spek erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep het kaasmengsel in de bewaarde champignonhoedjes en leg de gevulde champignons in de ingevette ovenschaal.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de kaas bruin begint te worden, 15 tot 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren