Pittige groene salsa

    Pittige groene salsa

    Foto recept: Pittige groene salsa
    7

    Pittige groene salsa

    (30)
    27min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Deze groene salsa is heerlijk als marinade of lekker met tortillachips. De smaak is niet al te pittig.

    Ingrediënten
    Porties: 25 

    • 10 verse groene pepers
    • 2 tomaten
    • 1 ui, in vieren gesneden
    • 10 gram gehakte verse koriander, of meer naar smaak
    • 2 tenen knoflook, geplet
    • 1 limoen, geperst
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Doe de pepers in een pan met voldoende water om de pepers te bedekken. Breng aan de kook. Laat sudderen tot de pepers zacht zijn en hun glans verliezen, ongeveer 10 tot 12 minuten. Verwijder de pepers met een schuimspaan uit de pan, hak de steel eraf en doe ze in een blender. Doe de tomaten in de pan en kook gedurende 2 tot 3 minuten zodat het vel loskomt. Pel het vel van de tomaten en doe de tomaten ook in de blender.
    2. Doe de ui, koriander, knoflook, limoensap, zout en peper in de blender bij de pepers en tomaten. Pureer tot de gewenste consistentie.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (30)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren