Pittige groene salsa

    Pittige groene salsa

    4keer bewaard
    27min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Deze groene salsa is heerlijk als marinade of lekker met tortillachips. De smaak is niet al te pittig.

    Ingrediënten
    Porties: 25 

    • 10 verse groene pepers
    • 2 tomaten
    • 1 ui, in vieren gesneden
    • 10 gram gehakte verse koriander, of meer naar smaak
    • 2 tenen knoflook, geplet
    • 1 limoen, geperst
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Doe de pepers in een pan met voldoende water om de pepers te bedekken. Breng aan de kook. Laat sudderen tot de pepers zacht zijn en hun glans verliezen, ongeveer 10 tot 12 minuten. Verwijder de pepers met een schuimspaan uit de pan, hak de steel eraf en doe ze in een blender. Doe de tomaten in de pan en kook gedurende 2 tot 3 minuten zodat het vel loskomt. Pel het vel van de tomaten en doe de tomaten ook in de blender.
    2. Doe de ui, koriander, knoflook, limoensap, zout en peper in de blender bij de pepers en tomaten. Pureer tot de gewenste consistentie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    EllyvanderGugten
    0

    - Gewaardeerd op - 07 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren