Sinaasappelcake zonder meel

    Sinaasappelcake zonder meel

    24keer bewaard
    3uur30min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Een prachtige, stevige en caloriearme cake met een rijk palet aan sinaasappelsmaak. Eenvoudig te bereiden en heerlijk! Opdienen in punten met een schep slagroom of ijs. Gebruik glutenvrije bakpoeder als de taart volledig glutenvrij moet zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 2 hele sinaasappels met schil
    • 6 eieren
    • 1 mespuntje saffraan (eventueel)
    • 250 gr suiker
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel gekonfijte sinaasappelschil, zeer fijngesneden (eventueel)
    • 200 gr amandelmeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. De sinaasappels in een grote sauspan onder water zetten en aan de kook brengen. Het vuur middelhoog zetten en gedurende 2 uur laten sudderen. Controleer zo nu en dan of de sinaasappels niet droogkoken. De sinaasappels laten afkoelen, opensnijden en de pitten verwijderen. In een blender of keukenmachine tot grofgemalen pulp pureren.
    2. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een ronde cakevorm (diameter 25 cm) invetten en met bloem bestrooien.
    3. In een grote kom gedurende ong. 10 minuten eieren en suiker tot een dikke, bleke massa mengen. Gebruik bij voorkeur een deeghaak. Bakpoeder en eventueel saffraan toevoegen. Vermengen met de gepureerde sinaasappel en amandelmeel en gekonfijte sinaasappelschil erdoor scheppen. Schenk het beslag vervolgens in de bakvorm.
    4. Ong. 55 minuten bakken tot een prikker schoon uit het midden verwijderd kan worden. In de bakvorm laten afkoelen. Als de cake afgekoeld is uit de bakvorm op een presenteerschaal tikken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren