In deeg verpakte hotdogs

    In deeg verpakte hotdogs

    1keer bewaard
    1uur10min


    172 personen hebben dit gemaakt

    Hotdogs verpakt in een zelfgemaakt broodje, een heerlijke snack voor op een feestje!

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 1 blikje of flesje (350 ml) bier op kamertemperatuur
    • 1 eetlepel suiker
    • 2 theelepels zeezout
    • 1 zakje (10 gram) gist
    • 615 gram broodmix
    • 60 gram ongezouten boter, gesmolten
    • 1 grote eidooier
    • 1 eetlepel water
    • 2.4 liter water
    • 145 gram baksoda
    • 55 gram zeezout, apart te verwerken - of naar smaak
    • 18 hotdogs

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm het bier in een steelpan op laag vuur tot het 45 graden is. Meng het warme bier, suiker en 2 theelepels zeezout in een kom. Strooi de gist erover en laat 5 minuten staan ​​tot de gist zacht is en begint te schuimen.
    2. Doe de broodmix en de boter in een broodmachine. Voeg het gistmengsel toe en selecteer vervolgens het programma voor deeg.
    3. Verwarm de oven voor op 230 graden. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier of vet de platen in met plantaardige olie. Klop het eigeel in een kommetje met 1 eetlepel water, zet opzij.
    4. Breng 2.4 liter water aan de kook in een grote pan op middelhoog vuur en roer het baksoda erdoor totdat het is opgelost. Leg ondertussen het deeg op een licht geolied oppervlak en rol tot een rechthoek van 25 bij 50 cm. Snijd het deeg in 18 repen van 2.5 cm breed en wikkel elke reep rond een hotdog, knijpen de randen samen om het deeg af te sluiten en laat de uiteinden open. Ongeveer een centimeter van de hotdog moet uit ieder uiteinde van het broodje steken.
    5. Doe 2 of 3 in deeg gewikkelde hotdogs in het kokende water gedurende 30 seconden. Leg de gekookte hotdogs op de bakplaten. Bestrijk elke ingepakte hotdog met het dooiermengsel en bestrooi met het resterende zout.
    6. Bak in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer 15 minuten.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren