Gebakken oesters uit de pan

    Gebakken oesters uit de pan

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze gebakken oesters zijn heerlijk als voorgerecht met wat stokbrood, of als saus over pasta.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 115 gram boter
    • 160 gram gehakte uien
    • 75 gram gehakte groene paprika
    • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
    • 100 gram lente-uien, fijngesneden
    • 30 gram gehakte selderij (eventueel)
    • 50 gepelde oesters
    • 1 eetlepel cajunkruiden
    • 2 eetlepels worcestersaus (of ketjap)
    • 1 eetlepel pittige chilisaus
    • 30 gram bloem
    • 240 ml warme kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Smelt de boter in een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uien, paprika, knoflook, lente-uien en selderij in de gesmolten boter tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg de oesters toe aan het groentemengsel en bak totdat de oesters gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
    2. Roer de cajunkruiden, worcestersaus en chilisaus door de oesters en groenten en meng alles goed. Strooi de bloem over het mengsel en roer tot het dik wordt. Giet langzaam de bouillon bij het mengsel onder voortdurend roeren. Zet het vuur laag, laat koken en roer tot de vloeistof de gewenste dikte heeft bereikt, 10 tot 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren