Pasta met pittige worst

    Pasta met pittige worst

    3keer bewaard
    50min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke pasta met een romige saus en pittige worst. In plaats van worst te grillen op de barbecue kun je ook stukjes chorizo door de pasta doen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 5 pittige ​worstjes
    • 450 gram penne
    • 225 gram boter
    • 4 tenen knoflook, fijngehakt
    • 240 ml slagroom
    • 1/4 theelepel gemalen rode pepervlokken
    • 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
    • 15 gram boter
    • 1 ui, gesneden
    • 1 rode paprika, gesneden
    • 225 gram champignons, stengels verwijderd
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    2. Gril de worstjes op de voorverwarmde barbecue tot ze niet meer roze zijn van binnen, ongeveer 10 minuten. Draai ze af en toe om tijdens het grillen. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden aangeven. Snijd de worst in stukjes en zet opzij.
    3. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de penne toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 11 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    4. Smelt ondertussen 225 gram boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot deze zacht en geurig is, ongeveer 5 minuten. Roer de room en rode pepervlokken erdoor, breng aan de kook op een middelhoog vuur en klop de Parmezaanse kaas erdoor tot deze is gesmolten. Hou de saus warm op een laag vuur, roer af en toe zodat de saus glad blijft.
    5. Smelt de resterende 15 gram boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe de ui, rode paprika en champignons in de pan. Bak en roer tot de groenten gaar zijn. Als de groenten zacht zijn voeg je de stukjes worst toe en bak tot alles warm is. Meng alles met de penne en de roomsaus om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren