Ossenhaas met bearnaisesaus

  (20)
  40 minuten

  Ik heb dit een keer gegeten in een steakhouse en ik vond het zo lekker dat ik heb geprobeerd om het zelf te maken. Volgens mij is dat aardig gelukt!


  22 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 2 

  • 2 ossenhaasjes
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 55 gram boter
  • 1 blikje (170 gram) krab, uitgelekt
  • 450 gram asperges, taaie uiteinden verwijderd
  • béarnaisesaus

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verwarm de gril van de oven voor en plaats een ovenrooster ongeveer 15 cm van de warmtebron. Bestrooi de ossenhaas met zout en peper.
  2. Smelt in een kleine steelpan op laag vuur 55 gram boter en voeg voorzichtig de krab toe, laat sudderen terwijl je de ossenhaas bereidt.
  3. Gril de ossenhaas in de oven tot ze de gewenste gaarheid hebben, 10 tot 12 minuten aan de ene kant en 6 minuten aan de andere kant als je ze nog iets roze van binnen wilt. Laat de ossenhaas even rusten als ze klaar zijn.
  4. Plaats een stoommand in een koekenpan en vul de pan met water tot net onder de bodem van de stoommand. Doe een deksel op de mand en breng het water aan de kook op hoog vuur. Doe de asperges in de stoommand en stoom ze beetgaar, 2 tot 6 minuten, afhankelijk van de dikte.
  5. Bereid de bearnaisesaus volgens het recept.
  6. Bedek iedere ossenhaas met wat krabvlees, de helft van de asperges en doe een lepel of meer (naar smaak) van de saus over de asperges.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (20)