Tulbandcake met appel en rozijnen

    Tulbandcake met appel en rozijnen

    3keer bewaard
    1uur50min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Deze tulbandcake is superzacht en heerlijk smeuïg. De appel, rozijnen en pecannoten maken de glazuur bijna overbodig, maar ik raad je aan om de glazuur toch te maken, je zult er geen spijt van krijgen!

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 375 gram bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 theelepels gemalen piment (verkrijgbaar bij de toko)
    • 1 theelepel zout
    • 360 ml plantaardige olie
    • 400 gram suiker
    • 4 eieren
    • 330 gram appels - geschild, zonder klokhuis en geraspt
    • 110 gram gehakte pecannoten
    • 150 gram rozijnen
    • 100 gram suiker
    • 70 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 120 ml kookroom
    • 1/4 theelepel zout
    • 115 gram zachte boter
    • 110 gram gehakte pecannoten
    • 1/4 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een tulbandvorm in. Meng in een kom de bloem, baksoda, piment en 1 theelepel zout.
    2. Meng in een grote kom de plantaardige olie, 400 gram suiker, de eieren, appels, 110 gram pecannoten en rozijnen. Meng het bloemmengsel door de natte ingrediënten en giet het beslag in de tulbandvorm.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat er vochtige kruimels achterblijven op een cocktailprikker ingevoegd in het midden van de cake, ongeveer 70 minuten. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm en leg de cake daarna op een rooster om verder af te laten koelen.
    4. Meng 100 gram suiker, de basterdsuiker, kookroom en 1/4 theelepel zout in een steelpan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat sudderen, onder voortdurend roeren, tot het mengsel indikt is tot een siroop, 5 tot 10 minuten. Een (suiker)thermometer moet 105 graden aangeven. Op dat punt roer je de boter, 110 gram pecannoten en het vanille-extract erdoor. Blijf koken en roeren totdat de siroop 110 graden is. Laat het glazuur afkoelen gedurende 5 minuten, verspreid daarna de warme glazuur over de cake.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren