Iers sodabrood met kaas en ui

    Iers sodabrood met kaas en ui

    9keer bewaard
    45min


    134 personen hebben dit gemaakt

    Een Iers brood met ui en kaas dat tijdens St. Patrick's Day wordt gegeten in Ierland.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 550 gram broodmix, plus meer voor bestrooien
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 85 gram zachte boter
    • 300 ml karnemelk
    • 2 eetlepels poedersuiker
    • 120 gram fijngesnipperde ui
    • 90 gram geraspte (jong) belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Doe in een grote kom de broodmix, zout en bakpoeder en meng alles goed. Voeg de boter, karnemelk en poedersuiker toe en kneed tot een deeg; voeg vervolgens voorzichtig de ui en kaas toe. Verdeel het deeg door de helft en vorm elke helft tot een bal. Leg de broden op de bakplaat en maak ze voorzichtig plat tot ongeveer 5 centimeter dik. Bestrooi elk brood met wat meel.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot ze bruin zijn, ongeveer 30 minuten. Laat de broden een aantal minuten afkoelen op een rooster en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Ollieoud
    van
    0

    Klopt het dat het een eetlepel bakpoeder is of moet het een theelepel zijn? - 09 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren