Notenbroodjes

    Notenbroodjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze notenbroodjes kosten wat tijd om te maken maar ze zijn echt ontzettend lekker. Dankzij de honing is de vulling heerlijk zacht.

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 475 ml melk
    • 1 zakje cakegist
    • 60 ml warm water - 40 tot 45 graden
    • 750 gram bloem
    • 1 theelepel kaneelpoeder, of meer naar smaak
    • 1 theelepel nootmuskaat
    • 115 gram boter
    • 200 gram suiker
    • 1 theelepel zout
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 plak brood, geroosterd
    • 1.3 kilo walnoothelften
    • 570 gram pecannoothelften
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 240 ml honing, of naar smaak
    • 100 gram suiker
    • 1 theelepel kaneelpoeder, of naar smaak
    • 1 theelepel nootmuskaat
    • 4 eiwitten
    • 480 ml melk, of zoveel als nodig
    • 55 gram boter, gesmolten - apart te verwerken
    • 2 eierdooiers
    • 120 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verhit 475 ml melk in een steelpan op laag vuur tot de melk begint te koken, verwijder de pan van het vuur en laat afkoelen. Los de gist op in het warme water in een kom en zet opzij.
    2. Meng in een kom de bloem met 1 theelepel kaneel en 1 theelepel nootmuskaat. Pureer in een aparte grote kom de boter met 200 gram suiker en het zout tot het mengsel glad en romig is. Voeg 2 eieren en 1 theelepel vanille-extract toe. Als de melk is afgekoeld tot een warme temperatuur roer je het gistmengsel door de melk en roer vervolgens het melkmengsel door het romige botermengsel. Klop 375 gram bloem erdoor en meng alles goed, en voeg vervolgens de resterende bloem toe, 100 gram per keer, tot het mengsel een soepel en beetje kleverig deeg is. Het deeg zal erg zacht zijn.
    3. Rol het deeg uit op een goed met bloem bestoven werkvlak en kneed tot het glad en elastisch is, ongeveer 8 minuten. Doe het deeg in een ingevette kom en draai het deeg in de kom zodat alle kanten met olie worden bedekt. Dek af met een met bloem bestoven theedoek en laat rijzen op een warme plaats tot het deeg verdubbeld is, 2 tot 3 uur.
    4. Maak het deeg wat platter, snij het in 6 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een bal. Bedek opnieuw met een bebloemde theedoek en plaats de ballen op een warme plek en laat wederom rijzen tot ze verdubbeld zijn in omvang, 40 minuten tot 1 uur.
    5. Terwijl het deeg voor de tweede keer aan het rijzen is maak je de vulling: scheur de geroosterde boterham in stukjes en maal de stukjes brood met de walnoten en pecannoten fijn. Doe de noten in een kom, voeg 1 theelepel vanille-extract, 240 ml honing, 100 gram suiker, 1 theelepel kaneel en 1 theelepel nootmuskaat toe en meng alles goed. Voeg de melk toe, een beetje per keer, om er een werkbaar mengsel van te maken.
    6. Klop de eiwitten stijf in een kom met een elektrische mixer en voeg de eiwitten voorzichtig toe aan het notenmengsel.
    7. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    8. Rol elk stuk deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkant van 30 cm en bestrijk de vierkanten met gesmolten boter. Verdeel 1/6 van het notenmengsel over elk vierkant en rol het deeg op, knijp de uiteinden dicht en vouw de uiteinden onder de rol. Plaats de broodjes op de bakplaat met de opening naar beneden.
    9. Klop de eierdooiers en 120 ml melk in een kleine kom en bestrijk de broodjes met het eigeelmengsel. Indien gewenst laat je de broodjes 30 minuten rijzen (ze worden dan iets meer opgeblazen). Maak om de 10 cm een gaatje in de rollen.
    10. Bak in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn, 50 tot 65 minuten. Een cocktailprikker ingevoegd in het midden van een rol moet er schoon uitkomen. Bestreik de broodjes met gesmolten boter als je ze uit de oven hebt gehaald, laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren