Makkelijke quiche lorraine

    (6)

    Een eenvoudig recept om een quiche lorraine te maken. Je kunt uiteraard andere ingrediënten toevoegen naar smaak. Als je kaas toevoegt (maximaal 225 gram) moet je de helft minder room gebruiken.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 deeg voor een hartige taart
    • 15 gram boter
    • 225 gram spekblokjes
    • 360 ml slagroom
    • 3 eieren
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • snufje gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Plaats het taartdeeg in een quiche- of taartvorm en bedek het deeg met een vel aluminiumfolie. Vul de korst met iets zwaars zoals taartgewichten, gedroogde bonen of ongekookte rijst.
    2. Bak de korst in de voorverwarmde oven totdat de randen bruin beginnen te worden, ongeveer 15 minuten. Haal uit de oven en verwijder de gewichten en aluminiumfolie.
    3. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het spek tot het bruin is, onder regelmatig roeren, ongeveer 7 minuten. Laat het spek uitlekken op keukenpapier en strooi het spek in de gedeeltelijk gebakken korst. Klop de room, eieren, zout, peper en nootmuskaat in een kom en giet het in de korst.
    4. Zet terug in de oven en bak totdat de vulling stevig is in het midden en de quiche gezwollen en goudbruin is, 30 tot 35 minuten. Laat ongeveer 1 uur afkoelen alvorens te serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties