Poolse cake

    Poolse cake

    4keer bewaard
    1uur40min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Mijn Poolse oma maakte deze cake vroeger altijd met Pasen. Hij ziet er prachtig uit en is heerlijk zacht van binnen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Deeg
    • 1 zakje gist
    • 1 snufje suiker
    • 60 ml warm water (45 °C)
    • 115 gram gesmolten boter
    • 50 gram suiker
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 180 ml lauwwarme melk
    • 3 eieren
    • 500 gram bloem, apart te verwerken
    • Vulling
    • 250 gram zachte roomkaas, zoals Neufchatel
    • 65 gram suiker
    • 20 gram zure room
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel gedroogde citroenschil
    • 2 eetlepels gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Strooi de gist en het snufje suiker over het warme water en roer om op te laten lossen. Laat staan ​​totdat het schuimig is, ongeveer 10 minuten.
    2. Doe 115 gram boter, 50 gram suiker, zout, 2 theelepels vanille, melk en drie eieren in een kom met 125 gram bloem en meng goed. Voeg het gistmengsel toe en klop gedurende 1 minuut. Voeg geleidelijk de resterende bloem toe en kneed tot een zacht deeg. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed tot het glad en elastisch is, voeg eventueel extra bloem toe als het deeg te kleverig is. Vorm het deeg tot een bal en plaats het in een ingevette kom, draai de bal rond in de kom zodat al het deeg bedekt wordt met olie. Dek af met plasticfolie en laat het deeg rijzen op kamertemperatuur tot het verdubbeld is in omvang, ongeveer 1 1/2 uur.
    3. Klop de kaas, 65 gram suiker, zure room, 1 ei, 1 theelepel vanille-extract en de gedroogde citroenschil in een kom tot een gladde massa. Zet de vulling opzij. Vet een tulbandvorm in.
    4. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en vorm tot een rechthoek van 25 bij 30 cm. Bestrijk het deeg met 2 eetlepels gesmolten boter. Verdeel de kaasvulling gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg op tot een rol, begin vanaf de lange zijde, draai het deeg 6 tot 8 zodat je een soort touw krijgt. Knijp de naden en einden samen en leg het opgerolde deeg in de tulbandvorm. Dek losjes af en laat 1 uur rijzen.
    5. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    6. Bak de cake tot hij goudbruin is, 40 tot 45 minuten. Haal uit de oven en laat 5 minuten staan, haal de cake uit de vorm en leg op een rooster. Laat de cake ten minste 2 uur afkoelen alvorens te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren