Pot pie met kalkoenvlees

    Pot pie met kalkoenvlees

    3keer bewaard
    1uur10min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Een 'pot pie' is een Amerikaanse hartige taart waarbij de bovenkant helemaal bedekt is met deeg. Deze variant wordt gemaakt met kalkoenvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 190 gram bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 100 gram plantaardig bakvet
    • 60 ml water, of zoveel als nodig
    • 60 gram boter
    • 30 gram bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel salie
    • 240 ml kippenbouillon
    • 240 ml ongezoete gecondenseerde melk (koffiemelk)
    • 560 gram gekookt kalkoenvlees, in stukjes gesneden
    • 2 blikken (van 425 gram) gemengde groenten, uitgelekt (bv macédoine)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Klop 190 gram bloem en 1/2 theelepel zout in een kom.
    2. Snij het plantaardig bakvet in stukken en meng door het bloemmengsel totdat het kruimelig is, roer dan het water erdoor, een eetlepel per keer, totdat het deeg bij elkaar blijft. Verdeel het deeg in tweeën; rol elke helft met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak tot een cirkel van 25 cm. Doe een korst in een taartvorm en leg de andere korst op een bakplaat of een stuk bakpapier en zet apart.
    3. Smelt de boter in een grote pan op matig vuur. Doe 30 gram bloem, 1 theelepel zout, peper en salie in een kleine kom en meng alles goed, roer het bloemmengsel door de gesmolten boter tot het mengsel een gladde pasta is. Laat het mengsel ongeveer 1 minuut borrelen en roer dan de kippenbouillon en de gecondenseerde melk erdoor. Breng het mengsel aan de kook en klop tot een dikke saus, ongeveer 2 minuten. Haal de saus van het vuur, roer het gekookte kalkoenvlees en de gemengde groenten erdoor. Schep de vulling in de taartvorm. Bedek de taart met de rest van de korst en knijp en vouw de randen van de korst samen om de taart dicht te maken. Maak met een scherp mes een kruis in het midden van de bovenkant.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de korst bruin is en de vulling borrelt, 35 tot 40 minuten. Laat ​​10 minuten staan alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren