Wentelteefjes uit de oven met kardemom

    (8)

    Een variant op wentelteefjes uit de koekenpan. Lekker met kardemom en pecannoten.


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 175 gram blokjes oud stevig witbrood
    • 120 gram gehakte pecannoten
    • 3 eieren
    • 360 ml melk
    • 3/4 theelepel amandelextract
    • 1 eetlepel gemalen kardemom, of meer naar smaak
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 70 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 125 gram poedersuiker
    • 1/2 theelepel gemalen kardemom
    • 3 eetlepels melk, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter.
    2. Leg de blokjes brood in de ovenschaal. Strooi de pecannoten over de blokjes brood.
    3. Klop de eieren, 360 ml melk, amandelextract, 1 eetlepel kardemom, kaneel en basterdsuiker in een kom en meng alles goed; giet het mengsel gelijkmatig over de stukjes brood en pecannoten. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de schaal ongeveer 15 minuten staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
    4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, verwijder het aluminiumfolie en bak tot de bovenkant goudbruin is, nog eens 20 tot 25 minuten. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen, ongeveer 10 minuten.
    5. Meng de poedersuiker, 1/2 theelepel kardemom en 3 eetlepels melk in een kom met een vork tot een gladde saus, giet over de enigszins afgekoelde ovenschaal om te serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (8)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties