Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter.
Leg de blokjes brood in de ovenschaal. Strooi de pecannoten over de blokjes brood.
Klop de eieren, 360 ml melk, amandelextract, 1 eetlepel kardemom, kaneel en basterdsuiker in een kom en meng alles goed; giet het mengsel gelijkmatig over de stukjes brood en pecannoten. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de schaal ongeveer 15 minuten staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, verwijder het aluminiumfolie en bak tot de bovenkant goudbruin is, nog eens 20 tot 25 minuten. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen, ongeveer 10 minuten.
Meng de poedersuiker, 1/2 theelepel kardemom en 3 eetlepels melk in een kom met een vork tot een gladde saus, giet over de enigszins afgekoelde ovenschaal om te serveren.