Pasta met gerookte zalm en spinazie

    Pasta met gerookte zalm en spinazie

    122keer bewaard
    40min


    151 personen hebben dit gemaakt

    Geïnspireerd door een geheim recept van mijn favoriete Italiaanse restaurant uit de buurt. Na een beetje vallen en opstaan denk ik dat ik weet hoe ik het moet klaarmaken. Romige witte saus en zalm passen goed bij elkaar. Spinazie voegt een mooie kleur toe.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 (500g) pak tagliatelle pasta
    • 50 gr boter
    • 250 ml melk
    • 1 eetl witte bloem
    • 80 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
    • 225g gerookte zalm, gehakt
    • 30g verse spinazie, gehakt
    • 2 eetl kappertjes
    • 4 eetl zongedroogde tomaten, gehakt
    • 50g gehakte verse oregano

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng een grote pan lichtgezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook gedurende 11 tot 13 min, of tot de pasta al dente is ; giet af.
    2. Smelt de boter in een pan over matig vuur en meng de melk erdoor. Roer de bloem erdoor om het in te dikken. Roer geleidelijk aan de Parmezaanse kaas erdoor tot alles vermengd is.
    3. Kruimel de zalm in het botermengsel. Roer de spinazie, kappertjes, zongedroogde tomaten en oregano erdoor. Kook en roer het de saus gedurende 3 min, tot alles goed is doorgewarmd. Serveer over de gekookte pasta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (11)

    van
    30

    Iets anders. Na de boter eerst de bloem en even laten garen op een laag vuur. Dan pas de melk toevoegen. Afkruiden met peper en zout. - 12 apr 2010

    marian
    van
    10

    Lekkere pasta. Ik heb de saus langer laten doorsudderen, zo werd de saus iets dikker. Erg smakelijk! - 13 apr 2010

    van
    8

    Wat een heerlijk recept! Voor herhaling vatbaar.... - 03 jan 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren