Spiesjes met lamsvlees

    Spiesjes met lamsvlees

    1keer bewaard
    30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke spiesjes met gehaktballetjes van lamsvlees. Ik gril ze onder de gril van de oven, maar je kunt ze vast ook grillen op de barbecue. Lekker met (basmati)rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 450 gram lamsgehakt
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 2 groene pepers, fijngehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 eetlepels korianderzaadjes, geplet
    • 2 eetlepels yoghurt
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel zout
    • 5 bamboespiesjes, gedrenkt in water gedurende 20 minuten
    • 2 rode paprika's, zonder zaadjes en in stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de gril van de oven voor en plaats een ovenrooster ongeveer 15 cm van de warmtebron. Vet een bakplaat in.
    2. Meng het lamsvlees, de knoflook, pepers, ui, koriander, yoghurt, kurkuma, citroensap en zout met je handen tot alles goed gemengd is. Rol het mengsel in 15 balletjes. Rijg drie gehaktballetjes op elke spies, afgewisseld met stukjes rode paprika. Leg de spiesjes op de bakplaat.
    3. Gril gedurende 5 minuten, draai de stokjes om en rooster tot de balletjes niet meer roze zijn van binnen, ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren